Finns att köpa i nätbokhandel:

78 slag i minuten, handlar om en ung kvinnas personliga utvecklingsresa och om brännande kärlek med djupa konflikter. Den psykologiska undertonen och samspelet, eller brist på detsamma, mellan romanfigurerna bidrar till stundvis krypande spänning. Ett triangeldrama om att våga möta sitt inre mörker. Om att utvecklas. Eller att inte göra det.

.

Lagt kort ligger. En skuldsatt pokerspelare, en nybliven änka med mer än bara pengar i sitt bagage, och en hämndlysten maffiaboss möts på Mallorca i ett spel på liv och död. Digital utgivning för streaming (e-bok och ljudbok med Viktor Åkerblom som inläsare) sommaren 2022.

.

Mitt liv är bra som det är, tack. En bedragen flickvän söker upp sin sambos älskarinna och finner fler sanningar än väntat, inte minst om sig själv. En feelgood om de lögner vi intalar oss själva och om att vägra gå vidare. December 2022. Som ljudbok, inläst av Ellen Jelinek, april 2023.

Sagt om ”Mitt liv är bra som det är, tack”: ”Johanna Sernelin lyckas, av en intrig som lätt kunnat bli enbart klichéfylld, skapa en psykologiskt intressant feelgoodroman som skickligt gestaltar hur lätt det är att stänga ute livet i tron att man har ordning på saker och ting. Karaktären Emelie är charmig i all sin sura avighet och väcker läsarens empati. Stella, hennes motpol, har oanade djup bakom den glättiga ytan. Och även hos Alexander lägger berättaren in en intressant och trovärdig bakgrundshistoria. Språket har ett bra framåtdriv, dialogerna har klös, karaktärerna flera lager som långsamt skalas av. Mitt liv är bra som det är, tack är Sernelins andra roman. Med den befäster författaren att hon är en uppåtgående stjärna på feelgoodhimlen och verkligen har något att säga läsaren. Helhetsbetyg: 4 Mycket bra” BTJ-häftet nr 4, 2023.

”Johanna fångar på ett sympatiskt sätt hur beteenden, hur orimliga och störiga de än kan verka vid en första anblick, ofta är lättare att förstå utifrån vad en har med sig i sitt bagage.” … ”Karaktärerna är komplexa och trovärdiga på ett tillgängligt sätt. Tre enheter som inte är så lätt att få till samtidigt. Jag tycker helt enkelt om och förstår dem. De flesta i alla fall.” … ”Jag gillar även feelgood−känslan i att en person, en situation eller till och med en härva av lögner kan starta en spiral som utmanar de fastkörda hjulspåren och påverkar flera viktiga relationer. Ni vet, sådär så det svider medan man växer i det. Himla trevlig bok! Det känns som att jag känner karaktärerna och jag känner det de känner. Rekommenderas!” @nettansord

”Småskrattar för mig själv boken igenom. Mitt i allt elände tycker jag att den är skriven på ett härligt sätt 😊 Det är underhållande och ger läsningen en extra kick.” … ”Man vill veta om och hur allt skulle utveckla sig så det var mer eller mindre sträckläsning.” Betyg 4 av 5. @mariasbibliotek